Varumärken

Baghera
Baghera

Baghera är ett varumärke som tillhör det franska familjeföretaget Le Petit Nouveau. Företaget byggdes av Emmanuel Nouveau år 1999 och är beläget nära Paris.

Bagheras produkter består framförallt av ett imponerande sortiment av charmiga sparkbilar och trampbilar / pedalbilar i retrodesign.

Barbie
Barbie

Barbie är en modedocka tillverkad av det amerikanska leksaksföretaget Mattel, Inc. och lanserades för första gången i mars 1959. 

DC Comics
DC Comics

DC Comics är ett av de mest framgångsrika serieförlagen i USA och kända för sin utgivning av superhjälteserier med Stålmannen, Batman, Flash, Wonder Woman med flera. Under flera årtionden har DC Comics varit ett av de två största amerikanska serieförlagen, i dag ingår DC Comics i Time Warner-koncernen.

Disney
Disney

The Walt Disney Company, Disney, är en amerikansk företagskoncern inom nöjesbranschen, grundat av bröderna Walt och Roy Disney den 16 oktober 1923. Idag är Disney en av de mest välkända märken i världen inom leksaker.

Djeco
Djeco

Djeco är ett franskt familjeföretag med fokus på pedagogik och kvalitet. De har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter. Alla produkter är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn, designade för att fånga deras intresse samt utvecklande för att lära och träna barnen inför livets utmaningar.

Fisher Price
Fisher Price

Fisher-Price är en amerikansk tillverkare av leksaker för bebisar och barn med huvudkontor i East Aurora, New York. Sedan 1993 ingår bolaget i Mattel. Fischer Price grundades 1930 av Herman Fisher, Irving Price, Margaret Evans Price och Helen Schelle.

JaBaDaBaDo
JaBaDaBaDo

Jabadabado är ett svenskt företag med egen design och produktion av träleksaker och barnrumsinredning i lekfull och stilren design.

Jellycat
Jellycat

Jellycat grundades i London med idén är att skapa udda, originella och innovativa mjukisdjur för barn i alla åldrar. Namnet kommer från ett barn som älskade jelly och katter och fnissade vid tanken på att kombinera dessa.

Kids Concept
Kids Concept

Svenska Kid's Concept designar stilrena inredningsprodukter och detaljer för ett komplett barnrum. De arbetar med olika koncept som är enkla att kombinera och matcha med varandra. Med Kid's Concepts koordinerade produkter kan barnrummet inte bli annat än en succé.

Schleich
Schleich

Schleich är ett tyskt företag känt för sina leksaksdjur. Företaget grundades 1935 och är baserat i Baden-Württemberg. Företaget började med Schleichfigurer på 1950-talet med figurer som Snobben och smurfarna. På 1980-talet utökades sortimentet med leksaksdjur, och sortimentet har sedan utökat med ytterligare figurer.